Minister Somohardjo: “Streven om voor eind van het jaar colporteurs uit te betalen”

Een brandende topic binnen bepaalde kringen van de samenleving is het uitbetalen van de gelden aan personen die rond de verkiezingen diensten hebben verleend. Het gaat in het bijzonder om de mensen die oproepingskaarten hebben verdeeld. Vele colporteurs hebben deze kwestie aangekaart en hun misnoegen kenbaar gemaakt aan Dagblad Suriname over het uitblijven van de betalingen. 

Streven om binnen 3 maanden te betalen

Dagblad Suriname hield deze kwestie voor aan minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken. Biza is belast met het organiseren van de verkiezingen. De bewindsman stelt dat het geld al begroot stond bij de begroting van 2020. “Het geld is echter verdwenen. Wat daarmee is gebeurd, weet niemand. Wij laten dat onderzoeken. Ik heb het weer op de begroting geplaatst. Ik heb ook met de minister van Financiën, Armand Achaibersing, gesproken”, geeft minister Somohardjo te kennen. “Wij zijn een regering die zich graag aan gemaakte afspraken houdt, hoe moeilijk het ook is. Dit is een afspraak die wij hebben met de personen die hebben gewerkt tijdens de verkiezingen. Zij hebben voor ons allen gewerkt. Het geld moeten ze krijgen. Het bedrag is op de supplementaire begroting van 2020 opgebracht en gaat om ongeveer 40 miljoen SRD. Het geld zullen we wel krijgen en het streven is dit jaar nog. Ik wil mensen niet beloven, maar als minister moet ik de personen een indicatie geven. Wij doen ons best om het geld los te krijgen binnen de komende 3 maanden”, besluit minister Somohardjo.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: