Minister Levens garandeert subsidie voor busvervoer

Hoe-factor is onduidelijk

De Onderwijsminister Marie Levens beseft dat busvervoer voor scholieren en subsidie geen losstaande zaken zijn. Op de persconferentie van maandag garandeerde zij dat men mag rekenen op subsidie, alhoewel de hoe-factor nog onduidelijk is. “Ten aanzien van schoolbusvervoer, we hebben een team samengesteld samen met de TCT-minister. Wat je ook doet, je gaat moeten subsidiëren. Hoe precies zoeken we deze week in alle details uit”, luiden de woorden van de minister. Het is opmerkelijk dat het nieuwe schooljaar donderdag begint en de overheid nog niet weet hoe de vervoersproblematiek op te lossen.

Op 17 september liet de minister weten dat zij de PLO-tarieven drastisch omlaag zal brengen om scholieren tegemoet te komen. Uit betrouwbare bronnen is naar voren gekomen dat de overheid door middel van vouchers de scholieren aan gratis busvervoer wil helpen. Dat kost uiteraard geld, en vanwaar dat gehaald wordt, moet het team van de minister nog uitzoeken. Ondertussen hebben de schoolvervoerders laten weten dat minister Levens de betalingsachterstand nog niet heeft ingelopen. Twee dagen voordat de school begint is daarin niets veranderd, melden schoolvervoerders aan de krant. De minister blijft erbij dat de schooldeuren op 1 oktober opengaan.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: