Meer Surinamers op de fiets

Volgens fietshandelaar Vincent Monkou, van Surined Fietsen, neemt het aantal fietsreparaties in zijn winkel toe. Dit is volgens de ondernemer het gevolg van de verhoogde brandstofprijzen. “Ouders komen naar de zaak met de oude fiets uit de schuur die opgeknapt moet worden, omdat zij het komend schooljaar de kinderen niet kunnen laten bussen.” Recentelijk zijn de bustarieven verhoogd en volgens Monkou is dat een trigger om de fiets te pakken. “Ik zie plotseling meer mensen ‘s morgens op de fiets. Niet iedereen komt voor reparatie, sommige klanten zijn op zoek naar een nieuwe fiets. De prijzen variëren, er zijn fietsen vanaf SRD 900. Kinderfietsen zijn er vanaf SRD 250. Monkou verkoopt niet alleen fietsen, ook gereviseerde bromfietsen pronken in zijn zaak. Hij vertelt dat nieuwe bromfietsen voor velen nu heel duur zijn en dat hij vanaf SRD 3000 een bromfiets kan leveren. “De prijzen variëren tussen de SRD 3.000 en de SRD 5.000.” Behalve dat fietsen goedkoper is dan een autorit is het ook nog gezond om te bewegen. Eerder wees Monkou er al op dat er nog veel werk verzet moet worden als het gaat om de verbetering van de fietsveiligheid in Suriname.

RB

error: Kopiëren mag niet!