Watervliegtuig boven Surinamerivier bij Overbridge geen drugsvliegtuig

Het Korps Politie Suriname meldt maandag, dat zondag een boven de Surinamerivier bij Overbridge gesignaleerd watervliegtuig geen drugsvliegtuig was. 

Surveillerende agenten van de afdeling Maritiem hadden het toestel laag boven de Surinamerivier zien vliegen en ook even zien landen op de rivier. De agenten waren controlewerkzaamheden aan het uitvoeren bij vakantieoorden die grenzen aan  de Surinamerivier.

Kort na de landing op het rivierwater steeg het vliegtuig weer op en vloog weg. 

Uit politieonderzoek blijkt, dat het watervliegtuig legaal in Suriname is. De eigenaar is bekend bij de luchtvaartautoriteiten. De man was zondag met zijn zoon en een vriend bezig na te gaan hoe het vliegtuig reageerde bij het landen op de rivier. 

De luchtvaartautoriteiten waren op de hoogte van de vlucht van het vliegtuig en in contact met de piloot.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: