Vandalen slopen ruïnes Mariënburg

Onbekenden in Commewijne slopen de ruïnes van oud plantage Mariënburg. Het lood en ijzer van deze ruïnes worden gesneden en weggedragen door personen met pick-ups. Buurtbewoners en lokale reisgidsen trekken aan de bel. De plek is bijzonder populair onder toeristen. “Het zijn juist de ruïnes die de toeristen aantrekken. Het geeft ongeveer een beeld over hoe vroeger Mariënburg eruit heeft gezien. Door nu die delen van de ruïnes weg te dragen, wordt het gebied onaantrekkelijk voor toeristen”, zegt één van de lokale gidsen.

De buurtbewoners zeggen dat ze de politie van Mariënburg op de hoogte hebben gesteld van de diefstal. Tegenover Dagblad Suriname zegt de politie van Mariënburg dat er moeilijk opgetreden kan worden tegen de dieven, omdat de status van de plantage onduidelijk is. “Aan wie moeten wij bijvoorbeeld rapporteren? Wij weten niet eens wie het gebied beheert”, aldus de politie. Ze zeggen dat er al jaren delen worden weggedragen van de plantage.

error: Kopiëren mag niet!