Sadi: ‘Mijn naam wordt door het slijk gehaald’

NDP-parlementariër Ann Sadi vindt dat vanaf het aantreden van de regering  Santokhi –Brunswijk, er continu politieke aanvallen gepleegd worden op personen met een NDP-signatuur. Recent is de naam van Sadi ook genoemd als één van de 400 beleidsadviseurs op de overhandigde lijst van minister Bronto Somohardjo aan het parlement. Volgens de lijst is Sadi sinds 1980 in dienst met een brutosalaris van SRD 6.399 beleidsadviseur derde klasse. De naam van Sadi is expliciet in het parlement genoemd door minister Somohardjo. “Als DNA-lid wordt mijn naam door het slijk gehaald, als zou ik sinds de jaren ’80 zijn benoemd tot beleidsadviseur derde klasse. Dit is een pertinente en regelrechte leugen. Het behoeft geen betoog dat dit een politieke spel is van de politieke tegenstanders, die bewust bezig zijn het volk te misleiden”, laat de NDP’er via Dagblad Suriname optekenen. De toen geslagen missive spreekt volgens Sadi voor zich. “Ingevolge deze missive, ben ik benoemd tot beleidsadviseur derde klasse, te rekenen vanaf 15 mei 2017. In mei 2021 ga ik met pensioen.” De politica ontkent dat zij sinds de jaren ’80 gelden in dienstverband toucheert en vindt dat haar naam onnodig in diskrediet wordt gebracht. Als bewijs toont zij ook haar missive van 5 december 2017.

Ondertussen heeft de fractie van de Nationale Democratische Partij (NDP) in een brief aan president Chan Santokhi gewezen op misleidende informatie die minister Somohardjo zou hebben verstrekt aan het parlement. De fractie van de paarse partij vindt dat door het handelen van de minister de goede naam en eer van de ambtenaren is aangetast, omdat hij door zijn optreden heel duidelijk heeft gesuggereerd, dat al de mensen op de lijst onderdeel zijn van onrechtmatige c.q. corruptieve handelingen. 

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: