Roué Verveer krijgt Indiase volgers bij na videoclip met Gayatri mantra

De Surinaams-Nederlands cabaretier, Roué Verveer had een videoclip gelanceerd op social media met de Gayatri mantra. Het volgende is opvallend voor de krant. Op sociale media schreef Roué Verveer het volgende: vorige week heb ik een filmpje gepost waarin ik meezing met de Gayatri mantra. Het is een mantra die ik al jaren beluister, voornamelijk in de auto. Het filmpje wordt nu heel veel gedeeld in India en ik heb nu ook veel volgers uit India bijgekregen die me mailen om te vertellen hoe tof ze het vinden. Ik vind het cool. Het is  One love #LeefEnLach #GayatriMatra

Gayatri Mantra

Het woord Gayatri betekent ritme en het betekent bescherming. Het zingen van de Gayatri Mantra beïnvloedt het fysieke lichaam, zuivert het emotionele lichaam, en brengt je bij je hartsgevoel. Het is een mantra voor vrede en wijsheid voor iedereen.

Een couplet luidt alsvolgt,

 Om Bhur Bhuva Svaha

Tat Savitur Varenyam

Bhargo Devasya Dhimahi

Dhiyo Yo Naha Prachodayat

Roué Verveer  doet sinds 2002 zijn eigen theatershows. In 2010 en 2011 trad Verveer samen met Murth Mossel, Jandino Asporaat en Howard Komproe op onder de naam Caribbean Combo. In het najaar van 2011 presenteerde hij samen met Daphne Bunskoek het NTR-programma De Slavernij. In 2014 speelde Verveer samen met onder andere Jörgen Raymann een bijrol in de familiefilm Heksen bestaan niet. In 2017 vormde Verveer een dansduo met Edsilia Rombley in het dansprogramma Dance Dance Dance, ze eindigden op de vierde plaats. Momenteel doet hij optredens in diverse theaters met in achtneming van de Covid-19 maatregelen.

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: