Reizigers uit Nederland deze week in verplichte huis quarantaine

President Chandrikapersad Santokhi heeft zondag in een op televisie uitgezonden persconferentie onder andere bekendgemaakt, dat het luchtverkeer uitsluitend geopend is voor rechtstreeks personenverkeer uit Nederland. Maar, elke passagier moet een negatieve Covid-19 test kunnen overleggen en na aankomst op de J.A. Pengelluchthaven in verplichte quarantaine gedurende 10 dagen, zo zei Santokhi.

Maar, Dagblad Suriname heeft uit betrouwbare bron vernomen, dat er deze week een ontheffing geldt voor passagiers uit Nederland. Zij moeten in verplichte huis quarantaine en niet in een door de overheid aangewezen faciliteit, zoals de president had aangekondigd. Het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg, BOG, gaat de personen in verplichte huis quarantaine deze week in de gaten houden.

De vluchten vanaf Schiphol zullen steeds een beperkte capaciteit hebben.

De KLM maakte afgelopen week bekend, dat ze vanaf deze week twee maal per week vliegt op de route tussen Paramaribo en Amsterdam. De vluchten worden uitgevoerd, onder voorbehoud van wijzigingen, op de maandag en vrijdag met aankomst in Paramaribo om 15:00 uur. Op dinsdag en zaterdag vertrek uit Paramaribo met de KL714 om 18:00 uur.

Passagiers hoeven zich niet te melden bij de Nederlandse ambassade. Zij kunnen online een ticket kopen via www.klm.sr, via e-mail [email protected] of bij het KLM-kantoor aan de Hofstraat 1 in Paramaribo.

‘Omdat de veiligheid van u, de crew en onze employees voorop staat, adviseren wij u zich te houden aan de protocollen en maatregelen opgesteld door de overheid, luchtvaartmaatschappij en luchthavens’, aldus de KLM in een afgelopen week uitgebracht persbericht.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: