Parlementsvoorzitter Marinus Bee: Opkomende jaarrede krijgt meer fleur

“Kosten voor opzet op plein minimaal, de laagste bieder heeft het werk gekregen”

Op dinsdag aanstaande vindt er een buitengewone openbare vergadering van De Nationale Assemblee plaats. Daarbij zal de president van de Republiek Suriname, Chan Santokhi, zijn jaarrede uitspreken. Daarin zal er een uiteenzetting gegeven worden over het door de regering te voeren beleid. Ook de ontwerpbegrotingen voor het dienstjaar 2021 zullen worden aangeboden.

Bijzonder moment

In gesprek met Dagblad Suriname zegt parlementsvoorzitter Marinus Bee dat het een bijzonder moment is voor de regering om haar jaarplannen te presenteren. Dan heb je ook nog dat dit de eerste jaarrede zal zijn van president Chan Santokhi. Daarbij komt er een uiteenzetting van de plannen van regering Santokhi-Brunswijk voor de komende 5 jaren. “Het is een heugelijk feit en ik heb de commissie die belast is ermee gevraagd om meer fleur bij te doen. De afgelopen jaren zijn we gewend geraakt aan een droge jaarrede. In ons vergaderzaal is de ruimte beperkt voor dergelijke activiteiten gelet op de omstandigheden met de Covid-19 situatie. Vandaar dat wij hebben besloten om de vergadering op het plein te houden. Voorzitter Bee geeft verder aan dat er is besloten om geen enkel hoog orgaan over te slaan bij de uitnodigingen. We hebben ze allemaal uitgenodigd. Alle districtscommissarissen, de Rekenkamer bijvoorbeeld, het corps diplomatique en de directeuren”, stelt Bee. De parlementsvoorzitter verwacht ruim 250 personen op dinsdag.

Ruimte geven aan de regering

Over de kosten op het plein stelt Bee dat de kosten heel laag uitvallen en gedekt worden uit de begroting van het parlement. “Wij hebben een inschrijving gehouden en de laagste bieder heeft het werk gekregen.” Naar het volk toe stelt Bee dat zij de uiteenzetting kunnen volgen van de nieuwe regering. “Nu pas komt er een begroting van de regering Santokhi-Brunswijk en pas als die goedgekeurd is, praat je dan echt over beleid en maatregelen van deze regering. De samenleving kan de maatregelen pinpointen. Ik vraag de samenleving ook voor wat geduld. Dit is pas de eerste jaarrede. De regering moet ruimte krijgen om haar beloftes waar te maken”, besluit parlementsvoorzitter Bee.

Asad Mushtaq

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: