Momenteel de gerechten in onze Surinaamse keuken

Een dagelijkse vraag is momenteel: wat koken we vandaag? Door de huidige situatie heeft vrijwel alles wat de klok slaat te maken met de Covid maatregelen in acht nemen en thuis blijven. Zodoende is er ook meer tijd om aandacht te schenken aan onze voeding. Dit heeft een directe invloed op hoe wij ons voelen en hoe wij functioneren. Het geeft ons lichaam energie. De Surinaamse gerechten hebben allemaal ook hun bekendheid. Wij zullen middels deze rubriek steeds een kijkje nemen in wat er dagelijks wordt klaargemaakt in onze Surinaamse keuken.

Huize G. had kwie kwie met rijst;

Huize K. had Javaanse groentesoep

De gerechten die wij dus voor deze dag tegenkwamen zijn kwie kwie met rijst en Javaanse groentesoep

Recept: Chinese nasi of chow fan

Ingredienten: 300 gram rijst; 150 gram kipfilet; 150 gram gepelde garnalen; 1/2 kleine ui; 3 teentjes knoflook; 1/2 rode paprika; 2 stengels bosui; 1/3 theelepel witte peper; 1 eetlepel sojasaus; 1 theelepel sesamolie; olie; zout.

Bereiding: Kook de rijst gaar, laat die afkoelen tot kamertemperatuur en maak de korrels los. Snij de kipfilet in stukken. Snij de ui, knoflook, paprika en bosui in kleinere stukken. Verhit 4-5 eetlepels olie in een hete wok. Bak de kipstukjes gaar en leg ze apart. Verschoon de wok. Verhit opnieuw 2-3 eetlepels olie en bak de ui en knoflook goudbruin. Voeg de garnalen toe en bak ze halfgaar. Voeg de gebakken kipstukjes, paprika, witte peper en sesamolie toe. Een halve minuut mengen en doorbakken. Voeg de rijst toe en doe de sojasaus erover. 5-7 minuten mengen en doorbakken op hoog vuur. Zout naar smaak.

  (Bron: suricepten.nl)

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: