Berenstein: “Regering moet vakbonden nauw betrekken bij beleid”

Robby Berenstein, voorzitter van de Vakcentrale C-47, wil dat de regering de vakbonden nauwer betrekt bij het maken van beleid en het doorvoeren van maatregelen. Vrijdag hield de vakcentrale een Assemblee van Arbeid in het SPA-gebouw. De unificatie van de wisselkoers en de verhoogde brandstofprijzen liggen Berenstein zwaar op de maag. Hij vindt dat de regering geen draagvlak heeft gezocht om de maatregelen door te voeren. Hoewel Berenstein begrijpt dat de economie geherstructureerd moet worden als gevolg van het wanbeleid van regering Bouterse, is de vakbondsman voorstander van het gefaseerd doorvoeren van maatregelen. Daarnaast moet de regering beter communiceren met de vakbonden en draagvlak zoeken bij het doorvoeren van maatregelen. De vakbondsman wijst erop dat de werkende klasse het meest te verduren heeft nu ook de prijzen van goederen in de winkels fors zijn gestegen. Hij is voorstander van verhoging van het minimumloon van SRD 1428. Daarnaast moet volgens hem de government take op brandstof worden ingeleverd, zodat benzine goedkoper wordt. Hoewel de vakcentrale teleurgesteld is in de regering is er geen ultimatum gesteld aan de regering.

Seshma Bissesar

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: