AZP komt niet academisch over

Het wachthuisje op het trottoir van het AZP (Academisch Ziekenhuis Paramaribo) wordt bewoond door een landgenoot voor wie het leven in Suriname reddeloos verloren lijkt. Een voorbijganger merkte op: “En dat op de stoep van een ziekenhuis. Kijkt u maar naar de rommel op het trottoir, waar je kan struikelen over de losgeraakte straattegels en je nek breken. Het Coronavirus grijpt om zich heen.”

A fini fu a wroko ontbreekt

“Maar ze komen niet academisch over. Kunnen de politici, Covid-bestrijders, doctoren, professoren, wetenschappers en andere elite niet inzien dat de mofodoro van het AZP ook hoort bij het ziekenhuis. AZP houdt zich binnen haar muren aan een zogenaamd strikt protocol. Maar voor de deur heerst er een ongezonde situatie. Kijkt u maar naar de bosjes mensen, die de Covid-regels overtreden. Een complete chaos of niet? Den no sabi a fini fu a wroko. De wijde omgeving dient schoon en rein te zijn. Het is niet denkbeeldig dat virussen, bacteriën, ziekten het ziekenhuis komen binnenwaaien.”

Suriname is fra fra

“Als u doorloopt, zal u het onverantwoordelijk gedrag en niet ethisch werken zien van één van de grootste bedrijven in het land, die maanden nadat een overheidsopdracht fra fra werd afgewerkt, de rommel en puin nog niet heeft verwijderd. Foei toch!”

HD

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: