‘Ik ga mijn prijzen ook moeten verhogen, want ik kom helemaal uit Lelydorp’

Niets is leuker dan rondsnuffelen op de lokale markten in Paramaribo. De Tourtonne Zondagmarkt of wel Vlooienmarkt is daar geen uitzondering op. De laatste weken is echter los van de zondagen ook te merken dat de verkopers haast elke dag langs beide kanten van de Tourtonnelaan hun koopwaar aanbieden. Naast groente, fruit, vis en snacks kunnen hier ook tweedehandse spullen worden gekocht. “Het is handig voor mij, omdat ik elke dag via deze straat moet rijden om van en naar het werk te gaan. Dus onderweg naar huis koop ik snel wat groente en soms wat fruit”, vertelt een burger aan de krant. Het valt wel op dat de meeste standjes meer fruit verkopen dan andere producten. Een standhoudster vertelt dat de laatste tijden de verkoop toch iets beter is dan toen zij alleen op de zondag verkocht. Met de Covid-19 dreiging is zij wel verplicht een zekere afstand met de overige standjes te houden en zich aan andere regels te houden. “Soms krijgen we klanten, die toch zonder een mondkapje komen, maar niet eenieder wilt luisteren als ik ze erop wijs. Uiteindelijk moet ik het dan zo laten, want de klant kan gewoon weglopen en bij een andere stand gaan. Dan ben ik de verliezer. In deze moeilijke tijd heb ik alle centjes nodig”, stelt zij. Vooral op de recente stijging van de brandstofprijzen is er veel kritiek onder de verkopers. “Ik ga mijn prijzen ook moeten verhogen, want ik kom helemaal uit Lelydorp. Maar dan zit ik met het probleem dat de klant het niet meer zal kunnen kopen. Soso ede hati. Meki pres saka a olieprijs yere, want na heri dey wi e sdong ini a faya son”, aldus een andere standhouder.

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: