Halve Marathon Wereldkampioenschappen

Op 17 oktober 2020 worden de halve marathon wereldkampioenschappen gehouden in Gdynia, Polen. World Athletics en het plaatselijk organiserend Comité hebben het initiatief gelanceerd om op de dag van deze wereldkampioenschappen ook een “Virtuele Massa Race” te organiseren. Het doel is om hardlopers over de hele wereld, waaronder ook onze eigen Surinaamse lopers, aan te moedigen om op deze dag mee te doen aan de grootste halve marathon in de geschiedenis. Om aan de loop mee te kunnen doen, moet de loper in het bezit zijn van een smart sporthorloge of GPS-app op de smart Phone, waarmee de loper zich bij de organisatie van de loop moet registreren.

Diverse lopers uit Suriname hebben zich reeds geregistreerd voor deelname. Elke deelnemer in Suriname zal op 17 oktober 2020 zelf kiezen op welk tijdstip gelopen wordt en welke route zal worden afgelegd. De organisatie in Polen zal via uw smart sporthorloge of GPS-app onder andere de afgelegde afstand en tijd vastleggen. De Atletiekbond zal op dag van de loop geen voorzieningen kunnen treffen voor lopers. De lopers zullen onder hun eigen verantwoordelijkheid, rekening houdend met de Covid-19 protocollen, aan de loop deelnemen. Voor zover nu bekend, zullen lopers starten in Brokopondo, Coronie, Saramacca en Paramaribo.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: