Particuliere bussen blijven rijden ondanks forse verhoging dieselprijs

Alhoewel de bushouders opgeschrikt zijn door de abrupte exorbitante verhoging van de benzineprijs, rijden de particuliere bussen desondanks. De dieselprijs is vanaf 22 september van SRD 7 opgeschroefd naar SRD 10.04 (Gow2), SRD 10.67 (SOL) en SRD 10.55 (RBE) terwijl de prijs voor een particuliere busrit berekend is op de oude dieselprijs van SRD 7. Dit betekent dat de nieuwe tarieven na 1 dag, nadat het busvervoer opgestart is op 21 september, compleet achterhaald zijn. Dit is de zoveelste tegenslag binnen de bussector. Daar komt ook bij kijken dat de VHP-Abop-regering de brandstofcompensatie heeft afgeschaft.

De PLO geeft aan Dagblad Suriname te kennen dat de bushouders vanaf 23 maart tot en met 20 september aan inkomstenderving lijden en daardoor vooralsnog niet denken aan staken. De PLO heeft woensdag de minister per brief gevraagd voor het continueren van de tariefonderhandeling. In afwachting op de nieuwe prijzen voor een particuliere busrit blijven de bussen rijden. De PLO waarschuwt dat geduld op een gegeven moment ook opraakt. Het is namelijk dezelfde regering die voor de koersunificatie heeft gekozen, en dat heeft uiteraard gevolgen voor elke sector, ook de bussector die thans overleeft zonder de brandstofcompensatie.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: