Parag: ‘Verhoging benzineprijs heeft ook effect op jongeren’

“Na de bekendmaking van de unificatiekoers hebben we de volgende dag direct de gevolgen ervan kunnen merken. Waar de govenor van de Centrale Bank van Suriname aangaf dat prijzen van goederen niet hoeven te stijgen, merken wij juist het tegenovergestelde”, zegt Dinesh Parag, ondervoorzitter van het Nationaal Jeugdparlement (NJP). De benzineprijzen in Suriname zijn wederom verhoogd. “Een belangrijke vraag bij deze is wat voor invloed de verhoging van de benzineprijzen zal hebben op de jongeren? Je zou denken dat het alleen gaat om de personen die over een voertuig beschikken. Maar deze verhoging heeft sowieso een effect op de jongeren. Producten (voedingsproducten) worden duurder, omdat zij getransporteerd worden door een rij-of voertuig. Dit betekent dat onze jongeren beperkt gaan worden in het kopen van de voedingsproducten. De kopieblaadjes, inkt enz. worden ook getransporteerd door een rij-of voertuig en dat betekent dat onze jongeren meer gaan moeten betalen voor kopiëren en uitprinten. Schoolspullen worden ook getransporteerd door een rij-of voertuig. Deze spullen zullen ook duurder worden. En zo kunnen we doorgaan.” De NJP-ondervoorzitter zegt dat kortom alles dat getransporteerd wordt, nu duurder zal worden. “Voor enkelen is dit een kwestie van aanpassen en voor anderen is dit een “no go”. Voor mij is dit een absolute “no go”, want het zijn ook de jongeren die de dupe ervan worden. Dit vormt ook de zoveelste belemmering om onderwijs te genieten. De regering moet rekening houden met al deze aspecten en het besluit in heroverweging nemen”, aldus Parag.

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: