Nalatenschap Dikan: 940 ambtenaren op commissariaat Saramacca

Vlak voor de regeringswisseling heeft ex-minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling ruim 465 personen in dienst genomen op het commissariaat van Saramacca. Hiervan worden er 113 betaald en 352 niet. Ook het ministerie van Binnenlandse Zaken, onder leiding van de toenmalige minister Mike Noersalim, heeft 42 mensen in dienst genomen, die tewerk zijn gesteld op het commissariaat.

Dit blijkt na inventarisatie van dc Shereen Bansi-Durga, die enorm geschrokken is van het aantal. “Natuurlijk schrik je ervan, want oud en nieuw personeel bij elkaar maakt dat in totaal 940 ambtenaren alleen in dienst zijn van het commissariaat Saramacca. Het personeelsbestand is verdubbeld”, aldus Bansi-Durga, die momenteel wacht op directieven van de minister van Regionale Ontwikkeling en Sport, Gracia Emanuel, voordat ze verdere acties onderneemt. Ze heeft de minister uitgebreid gerapporteerd.

Bansi-Durga zegt verder dat de mensen die via het ministerie van Binnenlandse Zaken zijn aangesteld, volgens hun functie- omschrijvingen totaal niet passen bij de werkzaamheden van het commissariaat. “Het personeelsbestand van het commissariaat is thans als volgt samengesteld: het oud personeel dat bestaat uit 433 personen en het nieuw personeel van 507 personen”, schrijft de dc aan de minister. De burgermoeder wijst erop dat er totaal geen werk is voor de nieuwe personen en hoopt dat de minister met een oplossing komt.

Seshma Bissesar

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: