Minister Ramadhin installeert nieuw stichtingsbestuur Mungra Medisch Centrum

Het Mungra Medisch Centrum (MMC) heeft een nieuw stichtingsbestuur, welke is geïnstalleerd door De minister van Volksgezondheid, drs. Amar Ramadhin, heeft vrijdag een nieuw stichtingsbestuur geïnstalleerd van het Mungra Medisch Centrum in Nieuw-Nickerie.

De minister had twee weken geleden tijdens een kennismakingsbezoek aan het MMC al gesprekken gevoerd met het vorig bestuur onder leiding van drs. H. Sibilo, waarbij werd aangegeven dat er nieuw bestuur zou aantreden naar aanleiding van vermeende misstanden die in de afgelopen periode hebben plaatsgevonden, zo schrijft de Communicatie Dienst Suriname. Het vorig bestuur heeft tijdens dat kennismakingsbezoek zelf aangegeven een pas op de plaats te willen maken, vanwege enkele specifieke zaken, waaronder ook personele en financiële onregelmatigheden.

Ramadhin bedankte het vertrekkende bestuur voor de haar bewezen diensten en zei, dat zijn deur altijd openstaat voor dialoog. Hij zei ook,  dat er hier en daar kritische punten zijn die mogelijk onderzocht zullen worden en waar nodig zullen er maatregelen getroffen worden. ‘Het moet duidelijk zijn dat u als aftredend bestuur nog steeds verantwoordelijk gesteld zult worden voor eventuele onregelmatigheden tijdens uw zittingsperiode, ik reken daarom op uw coöperativiteit in het kader van transparantie en afleggen van verantwoording richting het bevoegd gezag.’

Het nieuw bestuur onder leiding van S. Adhin werd vervolgens geïnstalleerd door de minister. Ramadhin wenste het bestuur heel veel succes toe en zei uit te kijken naar een goede situatieanalyse van zowel de financiële, personele en operationele zaken. Tevens zijn door de minister voorstellen gedaan ter verbetering van de communicatie met de Nickeriaanse samenleving en om een klankbord te zijn voor de burgers. Ook dient op korte termijn gekeken te worden naar plannen om de specialistische zorg te intensiveren en te herstructureren.

Het volledig bestuur bestaat nu uit S. Adhin (voorzitter), A.W. Lila, R. Kajansie, K. Chatta, M. Crawford, S.M. Safieroelakhan en E. Hermelijn.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: