Jogi kaart misstanden pakkettenproject aan

“Pakketten worden al verstrekt zonder registratie in sommige districten”

VHP-parlementariër Mahinder Jogi zei donderdag in De Nationale Assemblee (DNA) dat hem de informatie heeft bereikt dat er reeds pakketten worden verstrekt, terwijl de registratie daarvan in sommige districten niet heeft plaatsgevonden. “Er is aangegeven dat er een registratie zou plaatsvinden door ambtenaren van het ministerie van Sociale Zaken en de regionale organen. En dat na de registratie hiervan door beide genoemde groepen men ertoe over zou gaan om de pakketten, de ondersteuning, te verstrekken aan de mensen”, stelde de VHP’er. Op de agenda stonden de wijziging van de Wet op de Staatschuld en Wet Uitvoering Burgerlijke Uitzonderingstoestand, om zodoende ruimte aan de regering te verschaffen voor de financiering van de SRD 1,5 miljard voor het Covid-19 noodfonds. De parlementariër voerde aan dat de minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting heeft aangegeven dat het bestand van Sozavo bevuild is en opgeschoond moet worden. Op basis hiervan vroeg hij verantwoording vanuit de zijde van de bewindsman. “Kan de minister aangeven waarom het ministerie van Sociale Zaken ertoe is overgegaan om met het bevuilde bestand in zee te gaan om mensen tegemoet te komen? Gaan wij ons doel bereiken? Wat is de haast?”, aldus Jogi.

‘Ik mis die informatie’

De politicus stelde dat hij de minister ook gevraagd heeft of er een openbare aanbesteding is gehouden voor de levering van de goederen, die voorkomen in de pakketten. “Kan de minister aangeven hoeveel ondernemers betrokken zijn bij dit project? Kan de minister aangeven of er offertes zijn opgevraagd? Ik mis die informatie. We moeten de zaken verdedigen daar waar wij de zaken kunnen verdedigen. Maar wanneer wij die duidelijkheid niet hier kunnen krijgen, dan wordt het een beetje moeilijk”, aldus de VHP’er. Hij deed een beroep op de regering om in het kader van transparantie alle duidelijkheid te geven. “Het zijn middelen van het volk, die aangewend zullen worden om mensen te betalen, ondernemers en dienstverleners te betalen. Laat alles conform wet en recht gaan. Laat alles gaan conform de Comptabiliteitswet. Wanneer er een afwijking nodig is, laat de regering komen met een resolutie en hier die afwijking onderbouwen. We moeten duidelijkheid en transparantie geven en we moeten eerlijk zijn”, aldus Jogi.

Uitvoering pakketenproject onderhands gegund aan ondernemers

De volksvertegenwoordiger stelde verder ook over informatie te beschikken dat aan bepaalde mensen, met name ondernemers, een deel van de uitvoering gegund is geworden. “Ik discrimineer niet, maar in de afgelopen periode zijn er mensen geweest hier in dit land die voor honderd, tweehonderd, driehonderd, vierhonderd miljoen of zelfs meer onderhands werken gegund hebben gehad van de overheid. Daartegen hebben wij geprotesteerd. Om hoeveel pakketten gaat het exact? Hoe bent u gekomen aan die 100.000 die u noemt? Op basis van welke registratie? Laat de minister van Sociale Zaken alle duidelijkheid geven”, aldus Jogi.

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: