Ashwin Adhin: “Tot februari 2020 ging alles goed”

NDP-topper Ashwin Adhin heeft aangegeven dat tot februari van het jaar alles goed ging. “Daarna zijn ze met hun vrienden begonnen met de koersopdrijvingen”, verwijzend naar de huidige regering. “Nu zitten zij er zelf mee.” Dit zei de parlementariër via een Facebook-live sessie. “Alles wat men nu doet, is asociaal. Wij hadden een sociaal contract met het volk. Maar wat wij nu gaan meemaken, gaat verschrikkelijk zijn volk van Suriname.”

De NDP-parlementariër stelde dat de regering waarvan hij deel uit maakte, het niet gemakkelijk had. Maar wij hebben het het volk niet moeilijk gemaakt. Nu zie je dat deze regering niet zit voor het volk.” Adhin uitte felle kritiek op de financiële maatregelen die zijn aangekondigd door de regering.

“Wij hebben extra AOV en belastingkorting gegeven. Zij hebben maar 50 procent verhoging bekendgemaakt. Terwijl met de koers van SRD14 er 4 maal verhoging gegeven moet worden.” Adhin, die als voormalige vicepresident de leiding had over de raad van ministers, wordt door velen gezien als medeverantwoordelijk van de huidige financiële crisis. Echter heeft Adhin herhaaldelijk ontkend verantwoordelijk te zijn, al dan niet mede, aan de slechte economische staat van ons land. Verreweg de meest spraakmakende uitspraak van de ex-vp was: “Waarom zeuren ze over een schuld van US$ 2,5 miljard als goud-, olie- en bauxiet-reserves van het land meer dan US$ 200 miljard waard zijn?” Volgens Adhin waren de leningen niets vergeleken met de bodemschatten. Waar de investeringen zijn geweest om die mineralen te verwerken, heeft Adhin nooit kunnen aantonen. De leningen die meer dan 3 miljard dollar blijken te zijn, kunnen alleen door Adhin en zijn denkpartners goed gesproken worden.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: