49 Guyanezen die in Suriname waren gestrand, keren terug

Het Guyanese ministerie van Volksgezondheid heeft gisteren namens de regering van Guyana, dankbaarheid uitgesproken aan de regering van Suriname nadat 49 Guyanese burgers, die waren gestrand in Suriname, maandag zijn teruggekeerd naar hun thuisland. De MB Sandaka-veerboot bracht maandag 49 Guyanezen terug.

Volgens het Guyanese ministerie van Buitenlandse Zaken zouden de personen sinds maart zijn gestrand als gevolg van de implementatie van Covid-19-richtlijnen in alle havens van binnenkomst en vertrek uit Suriname. Er werd onthuld dat de zaak op het hoogste niveau werd opgeworpen.  “Toen de president van Suriname, Chandrikapersad Santokhi, Guyana bezocht in augustus 2020 voor de inhuldiging van dr. Irfaan Ali als de nieuwgekozen president van Guyana, waren beide leiders toegewijd aan het versterken van de band tussen de twee landen. Santokhi was een speciale gast bij de inauguratieceremonie. Tijdens de besprekingen tussen de twee hoofden werd de kwestie van de groep Guyanezen, die enkele maanden in Suriname verbleef, ter sprake gebracht door president Ali. De Surinaamse leider ‘zette zich graag in om de uitvoering van de terugreis van de Guyanese burgers te  vergemakkelijken’.  

Het ministerie maakte bekend dat met verdere hulp van Guyana’s ambassadeur in Suriname, Keith George, en stafmedewerkers van de Guyanese ambassade in Paramaribo, alle 49 personen werden getest en dat de MB Sandaka Ferry werd uitgezonden om de partij Guyanezen terug naar hun thuisland te vervoeren. De Guyanese minister van Volksgezondheid, Frank Anthony, en het voltallige ministerie van Volksgezondheid brengen hun dank uit aan de regering en de bevolking van Suriname voor alle hulp en gastvrijheid die de groep Guyanezen tijdens hun verblijf in Suriname heeft ontvangen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: