Momenteel de gerechten in onze Surinaamse keuken

Een dagelijkse vraag is momenteel: wat koken we vandaag? Door de huidige situatie heeft vrijwel alles wat de klok slaat te maken met de Covid maatregelen in acht nemen en thuis blijven. Zodoende is er ook meer tijd om aandacht te schenken aan onze voeding. Dit heeft een directe invloed op hoe wij ons voelen en hoe wij functioneren. Het geeft ons lichaam energie. De Surinaamse gerechten hebben allemaal ook hun bekendheid. Wij zullen middels deze rubriek steeds een kijkje nemen in wat er dagelijks wordt klaargemaakt in onze Surinaamse keuken.

Huize L. had bamiesoep;

Huize T. had tjauwmin en nasi kip/ chinees gehaald;

De gerechten die wij dus voor deze dag tegenkwamen zijn: bamiesoep, tjauwmin en nasi kip

Recept: Nasi goreng

Ingredienten: 250 gram rijst; 150 gram kipfilet; 1/2 ui;  2 teentjes knoflook; 1 stuk laos (5-7 cm); 3-4 salamblaadjes; 1/4 theelepel trassie; 2 eetlepels zoute ketjap; 1/2 theelepel suiker; 1/2 theelepel tomatenpuree; 1/4 theelepel zwarte peper; olie; zout.

Bereiding: Kook de rijst gaar, laat het helemaal afkoelen en kneed het los. Kook de kipfilet gaar in water. Laten afkoelen en pluizen. Snij de ui en knoflook fijn. Schil de laos en hak die in groffe stukken. Verhit 3-4 eetlepels olie in een (anti-aanbak)wok. Bak de ui en knoflook halfgaar. Voeg de geplozen kip, geschilde laos, salamblaadjes en trassie toe. Roeren en even meebakken. Voeg de tomatenpuree, suiker en zwarte peper toe. Voeg de rijst toe en doe de zoute ketjap erover heen. Goed mengen tot een egale, lichtbruine kleur en 10-12 minuten op middelhoog vuur doorbakken. Extra zout naar smaak.

(Bron: suricepten.nl)

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: