Visverkoper: “De verkoop loopt niet elke dag vlot”

“Om eerlijk te zijn, heeft de lockdown mij gedwongen om andere mogelijkheden voor mezelf te creëren”, zegt een visverkoper tijdens een gesprek met de krant. De visverkoper gaf aan dat hij normaliter alleen langs de straat verkocht, maar dat hij door de situatie een andere optie heeft bedacht door ook huis aan huis te verkopen en ook nog te leveren voor klanten. “De verkoop loopt niet elke dag vlot, dus in plaats van met veel vissoorten te zitten, kwam ik op het idee om mijn vissen te verdelen onder mijn gezin, zodat zij het dan op verspreide locaties kunnen verkopen. Het was wel moeilijk, maar het lukte ons toch wel. Naarmate wij het vaker deden, kregen we het wel onder de knieën. Hierna besloot ik niet op een locatie te blijven, maar naar verschillende buurten te gaan. De totale lockdown maakte het toen weer moeilijk voor mij, want weekends ging ik van huis tot huis om te verkopen. Nu de total lockdown in het weekend is opgeheven, hoop ik dat ik weer zo vlot kan verkopen. Het is echt moeilijk voor ons als visverkopers”, benadrukt hij. De verkoper vertelt dat in vergelijking met de verkoop van groente en fruit, vis niet elke dag opgekocht hoeft te worden. “Iemand kan vis vandaag kopen en dat een week lang in de vriezer houden. Hierdoor kan ik niet elke dag naar dezelfde buurt gaan om vis te verkopen. Een andere optie heb ik niet en aan een werk komen, gaat ook moeilijk, dus ik moet uiteindelijk verder gaan om te verdienen.” 

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: