Totness lijdt onder lockdown en Covid-beperkingen

De lokale economie van Totness, de hoofdplaats van Coronie, is van oudsher bescheiden geweest. De bevolkingsdichtheid is laag, grote ondernemingen ontbreken er. Desondanks zijn er wel kleine en middelgrote vee- en visbedrijven. Ook honing en cocos-productie zijn belangrijke componenten op macroniveau. De meeste bezoekers van Totness vandaag de dag zijn zogenaamde transitreizigers, die op weg zijn naar Nickerie vanuit Paramaribo of omgekeerd.

In het hartje van Totness waren er voor de Covid-tijden vele kraampjes te zien langs de Oost-Westverbinding, die dwars door het stadje loopt. Honing, kokosolie, kokosproducten, gebak en ook vers traditioneel eten werd aan de reigers aangeboden. Veelal stoppen toeristen ook om een kijkje te nemen bij de Zeedijk, niet ver van het bebouwd gebied in Totness. Lokale bewoners geven tegenover Dagblad Suriname te kennen dat de lokale bedrijvigheid flink heeft geleden onder de uitbraak van het Coronavirus in Suriname. “Door die total lockdown in het weekend hebben wij veel geleden. In het weekend hadden wij de meeste klanten vroeger. Wij hebben gehoord dat er in het komend weekend geen lockdown zal zijn. Hopelijk kunnen wij dan weer wat verdienen aan de mensen.” Dagblad Suriname trof gisteren een haast verlaten Totness aan rond 12.00 uur in de middag. 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: