Regering verontwaardigd over suggestief dWT-artikel cocaïnevondst

De regering laat via de Communicatie Dienst Suriname weten verontwaardigd te zijn over een suggestief artikel in De Ware Tijd (dWT).

De online-editie van De Ware Tijd heeft zaterdagmiddag een artikel gepubliceerd onder de kop ‘Cocaïne in ‘vliegtuig’ first-lady Santokhi’. Volgens het artikel is aan boord van de KLM-vlucht van 12 september, na aankomst op Schiphol, 20 kilo cocaïne onderschept. 

De First Lady was op de bewuste KLM-vlucht van 12 september als reguliere passagier meegereisd. ‘In het artikel wordt de betreurenswaardige suggestie gewekt, dat er enig verband zou bestaan tussen de First Lady en de onderschepping van de drugs’, aldus de regering. Daarnaast wordt de lading van het artikel niet gedekt door de kop daarvan. 

De regering betreurt deze suggestieve berichtgeving van De Ware Tijd, en hoopt dat met dit artikel de krant niet doelbewust en met opzet een bepaalde adverse sfeer creëert.‘De regering roept in algemene termen alle media en journalisten op, om meer zorgvuldigheid te betrachten in hun berichtgeving, om zo onnodige misverstanden en onnodige conclusies te voorkomen. Voorts onderstreept de regering, dat de aanpak en bestrijding van drugscriminaliteit een hoge prioriteit geniet binnen het regeringsbeleid’. zo stelt de regering in haar reactie op het dWT-artikel via de Communicatie Dienst Suriname.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: