Ook prijzen schoolkleding hoog

“Naast de verhoogde prijzen van schoolspullen zijn de prijzen van schoolkleding ook verhoogd”, zegt een burger tijdens een gesprek. “De prijzen zijn moordend”, benadrukt de burger. Voor mijn zoontje, dat naar de kleuterklas is, moet ik al bijna SRD 200 neertellen voor zijn schoolbroek en voor zijn uniformhemd SRD 50. En dat is slechts 1 dag. De school heeft 5 dagen, dus je gaat 2 tot 3 broeken moeten kopen en 3 uniformhemden. Dus dat is veel meer. En daarnaast moet je ook nog gymkleding kopen, die tussen SRD 150 tot SRD 200 kost. Hoe ga ik dan doen voor mijn 2 andere kinderen?”, vraagt de burger zich af. Zij gaf aan dat een van de kinderen naar de 3de klas van mulo over is en de andere naar de middelbare school gaat. “Ik weet echt niet meer hoe ik dan uitkom. Dan heb ik nog geen schoolspullen en schoeisel gekocht.” Een andere burger gaf aan dat ze haar zoon hetzelfde schooluniform gaat laten aantrekken. Zij gaat slechts een broek en een uniformhemd voor haar zoon kunnen kopen. “Ik vind het wel erg, want hij is over. Maar uit een salaris van SRD 2000 moet ik huishuur, stroom, water en internet betalen en ook nog voeding en de resterende schoolspullen kopen. Want dezelfde schoolspullen of tas ga ik hem niet mee laten nemen. Dat is oneerlijk. Ik weet echt niet hoe ik moet doen. Ik zit nog steeds met de handen in het haar”, zegt de ouder. 

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: