Minister Levens: “We gaan SRD 5 voor busrit oplossen”

De onderwijsminister Marie Levens heeft op haar gister gehouden persconferentie meegedeeld dat ze samen met de TCT-minister Albert Jubithana de aangekondigde verhoogde prijzen voor een particuliere busrit zal oplossen. Vanaf 21 september mogen de particuliere bussen weer rijden tegen een minimaal prijskaartje van SRD 5. De VHP-Abop regering heeft afgezien om met subsidie te continueren waardoor het nog zwaarder drukt op het budget van hen die gebruikmaken van het busvervoer, ook veel studenten zijn afhankelijk van dit vervoer. Alhoewel het minimaal tarief uiteindelijk afgeweken is van SRD 8.25, het bedrag wat de bushouders hadden voorgesteld, vindt de Fols-voorzitter Marcelino Nerkust dat de SRD 5 nog steeds aan de dure kant is.

Die opvatting begrijpt Levens volledig. Daarom zoekt zij naar mogelijkheden om de verhoogde bustarieven “drastisch” omlaag te brengen. Het Onderwijsministerie biedt zelf al gratis schoolvervoer aan waar in het bijzonder scholieren die ver wonen veel hebben aan het schoolvervoer. Voor hen die in de omgeving van hun school wonen, is het schoolvervoer niet ideaal. Vóór de verkiezing beloofde de partijen in de huidige regering gratis schoolvervoer voor elk kind te bewerkstelligen. Het moet nog blijken of deze belofte uitgevoerd wordt. Naar zeggen van Levens is de betalingsachterstand bij de schoolvervoerders ingelopen. “PLO-vervoer zit niet bij ons. We zijn in goed contact met de TCT-minister en we zijn bezig na te gaan hoe we die SRD 5 drastisch terug kunnen brengen voor de studenten. We gaan het oplossen”, aldus de Onderwijsminister.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: