Alleen legale landbouwers en vissers krijgen brandstofkortingen

Slechts de legale agrariërs, tuinbouwers en vissers krijgen brandstofkortingen. Dat onderstreept minister Parmanand Sewdien van Landbouw Veeteelt en Visserij tegenover Dagblad Suriname. De landbouwers kregen vorige maand dispensatie, toen de regering de governmenttake met SRD1 per liter verhoogde. Ook kreeg deze sector een brandstofkorting van een halve Surinaamse dollar per liter. Om te voorkomen dat de sector misbruik maakt van deze voorzieningen, heeft de minister een commissie ingesteld die strenge controle uitoefent. “We hebben formulieren uitgedeeld aan alle subsectoren die in aanmerking wensen te komen voor de voorzieningen. Tegelijkertijd moeten deze mensen ook hun belastingnummer opgeven, want wij gaan geen illegalen ondersteunen”, aldus de minister.

Hij is blij dat de sector gehoor heeft gegeven aan de oproep. De bewindsman zegt verder dat het ministerie precies weet hoeveel brandstof per hectare een agrariër gebruikt. Op basis van de data die het ministerie zelf beschikt, wordt nagegaan wat de behoefte van de sector is. “De commissie voert strenge controle”, aldus Sewdien. Ook de vissers die in aanmerking willen komen voor dispensatie, moeten steeds aantonen hoeveel brandstof ze hebben gebruikt. “Ze moeten steeds bonnen overleggen. Tegelijkertijd vragen we ook naar hun vergunningen, zodat we weten dat we niet met illegalen te maken hebben. En het gaat goed”, verzekert de bewindsman.

Seshma Bissesar

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: