Twee verdachten van oplichting en verduistering aangehouden

Leden van Recherche Regio Paramaribo hebben in samenwerking met het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) op zondag 30 augustus de voortvluchtige verdachte A.M. aangehouden. Zijn kompaan X.D. werd ook opgepakt, zo bericht het Korps Politie Suriname.

De twee mannen worden verdacht van oplichting en verduistering. A.M. opereerde onder de valse naam Kevin Doekhie. Daarnaast was hij in het bezit van een vervalst rijbewijs met zijn foto onder dezelfde valse naam.

Uit het voorlopig politieonderzoek blijkt, dat M. bij drie autoverhuurbedrijven een auto had gehuurd. M. en D.  maakten vervolgens valse nummer- en verzekeringsbewijzen op naam van Kevin Doekhie om de auto’s te kunnen verkopen. De voertuigen die zij verkochten waren een Toyota Crown, een Toyota Ractis en een Toyota Noah.

De drie auto’s zijn gevonden bij helers en inmiddels teruggegeven aan de rechtmatige eigenaren. 

De twee verdachten zijn na overleg met het Openbaar Ministerie door de politie in verzekering gesteld; terwijl de drie helers na verhoor weer in vrijheid zijn gesteld.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: