Regering overlegt met Covid-teams over proces van normalisatie

De regering voert vandaag, zaterdag 19 september, weer overleg met het Covid-19 Management Team en het Outbreak Management Team om ontwikkelingen rond normalisatie te  evalueren, zo bericht de Communicatie Dienst Suriname.

Volgens president Chandrikapersad Santokhi moeten beslissingen genomen worden, waarbij afhankelijk van epidemiologische ontwikkelingen, over de keuze tussen enerzijds het voortzetten van het proces tot normalisatie met uitbreiding van de protocollen of anderzijds het terugdraaien van enkele protocollen.

President Santokhi stelt, dat ook het beheersen van de Covid-19 verspreiding een prioriteitsgebied is binnen de urgentiefase. In de samenleving bestond grote behoefte aan normalisatie, en die fase is onlangs ingezet op basis van dialoog, consensus en wederzijds begrip tussen alle betrokken partijen.

Op dit moment is de stand van zaken, dat het aantal Covid-19 besmettingen dalende is. Dat betekent, aldus de president, dat de maatregelen die de regering heeft genomen op basis van overleg en dialoog, en ook het beroep op de eigen verantwoordelijkheid van de burgers, hebben gewerkt.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: