Muziekformatie Sutidu Band & Suriname

De muziekformatie Sutidu Band is uit Frans Guyana en bestaat uit leden van Surinaamse komaf. Deze allround Sutidu Band van Cayenne, Frans Guyana wil ook bekendheid verwerven in Suriname.

Iwan Bannafoo is de eerste zanger die met ‘Mi akaa Lobi’, een Sëkëti hit heeft gescoord. Sëkëti is de traditionele dans van de Saramaccaners. De nieuwe song van Sutidu heet “Mi ku ju tuu di wan sëmbë” (vertaling: jij en ik zijn hetzelfde). Het lied wordt veel afgespeeld bij Radio Koyeba en Asosiye Radio Sutidu Band is in 2017 opgericht. De groep heeft al vier cd’s uitgebracht. De Band valt onder de stichting Association Bataliba.s.

“We zijn nu populair onder de marron gemeenschap, maar ons streven is om in heel Suriname bekend te worden”, vertelt zanger ook toetsenist Iwan Bannafoo meer bekend als Sutidu in een gesprek. Tot de andere leden van de band behoren Leo Banafoo aka Aloi (bandleider ook gitarist), Johannes Vaandja meer bekend als Kwaku (drummer) en Antonie Bakatia aka Chocolat (manager en basgitarist). Ze zijn van Surinaamse komaf, maar wonen en werken in Cayenne. Muziek is niet hun fulltime bezigheid. “We hebben allemaal een baan en daarnaast maken we muziek. Er zijn wel plannen om in de toekomst muziek tot ons hoofdberoep te maken”, stelt de toetsenist tevens zanger.

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: