Geen Covid-19 update persconferentie

Het ministerie van Volksgezondheid belegt deze week geen Covid-19 persconferentie. Om de gemeenschap toch te voorzien van de nodige informatie is een korte samenvatting gemaakt van de huidige Covid-situatie in het land, zo bericht de Communicatie Dienst Suriname zaterdag 19 september.

Afgelopen week heeft de dalende trend in het aantal dagelijkse besmettingen zich voortgezet Aan de hand van de cijfers is een behoorlijke daling merkbaar in de grafiek.

Het percentage positieve gevallen op het totaal aantal testen is verder gedaald van 16% naar 13%. Ook is een dalende trend waarneembaar in het aantal opnamen in isolatiefaciliteiten (bezetting zo’n 21%, vorige week 33%), in ziekenhuis/verpleegbedden (bezetting rond 28%, vorige week 62%) en Intensive Care Unit bedden (bezetting zo’n 27%, vorige week 43%).

De regering heeft enkele sectoren aan de hand van opgestelde protocollen diverse sectoren in de samenleving een aanvang laten maken met hun dienstverlening. Deze sectoren dienen zich uiteraard te houden aan deze protocollen, die zijn opgesteld en aangeleverd door het ministerie van Volksgezondheid. 

Zoals bekend is de weekend lockdown opgeheven.

Het ministerie van Volksgezondheid attendeert burgers er voor de zoveelste keer op om zich aan de genomen maatregelen te houden, zodat de dalende trend voortgezet kan worden. Denk aan de al maanden geldende drie belangrijkste maatregelen: de mond- en neusbedekking, handhygiëne en de 1.5 meter afstand.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: