Visverkoper Nieuw Nickerie: “Voorlopig gaat het slap mang!”

In gesprek met Dagblad Suriname geven enkele visverkopers op de markt van Nieuw Nickerie aan dat de visverkoop flink is afgenomen in de afgelopen maanden. Dit is in grote mate te wijten aan de uitbraak van het Coronavirus in ons land en de beperkingen die daaraan gekoppeld zijn. Echter speelt de financieel-economische crisis die ook al maanden voortsleept een steeds grotere rol.  “De lokale bewoners kopen veel minder nu, merken we. De Coronavirus- pandemie heeft alles verergerd. Toeristen van Nederland en Europa zien wij niet meer. Maar ook stedelingen zagen we steeds minder door de lockdown in het weekend. Tot ernst van de ramp was er ook nog een Covid-geval op de markt,  waardoor die gesloten was. De prijzen zijn relatief stabiel gebleven, stelt de verkoper. We proberen toch zoveel mogelijk te verkopen. Hopelijk wordt de crisis aangepakt, want dat maakt ons leven héél moeilijk. Coronavirus heeft beperkingen gebracht ja, maar als mensen hun geld waarde heeft, kunnen zij kopen. Dan kunnen wij op ons beurt onze gezinnen verzorgen. Voorlopig gaat het slap mang”, verzucht de marktverkoper te Nieuw Nickerie.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: