Samenleving heeft geen hoop op verbetering economische situatie binnen een jaar

Uit een poll op de internetpagina van Dagblad Suriname (www.dbsuriname.com) blijkt vrijdag, dat het merendeel van de bevolking niet gelooft dat binnen een jaar tijd de economische situatie van het land zal verbeteren.

De oorzaak van die sombere visie van velen is gelegen in het feit, dat de burger nu en de komende maanden wordt geteisterd door uiteenlopende prijsverhogingen, terwijl salarissen, uitkeringen en andere vormen van bronnen van inkomsten niet stijgen. Met andere woorden, de koopkracht gaat fors dalen de komende maanden. 

De burger lijkt slachtoffer te worden van noodzakelijke inspanningen van de regering Santokhi-Brunswijk om de financieel-economische puinhoop die is achtergelaten door de regering Bouterse-Adhin op te lossen en dat is geen eenvoudige klus.

De benzineprijs blijft maar stijgen, de prijs voor een lijnbus stadsrit is met 270% de lucht in gegaan naar SRD 5, de tarieven voor water- en stroomverbruik gaan omhoog, de prijzen van producten in de winkels, ook bij ‘snesi’ om de hoek, blijven maar ongecontroleerd stijgen. Kortom, de portemonnee van de burger wordt leeggeschud en dat leidt tot kritiek vanuit de samenleving. 

De burger hoort en leest van allerlei benoemingen binnen de overheid, onder andere bij Raden van Commissarissen van staatsbedrijven, en denkt: ‘de rijken worden rijken en wij, de burgers, worden armer en armer’. Het is een voorspelbare en begrijpelijke reactie.

Natuurlijk, de regering zoekt allerlei wegen om te bezuinigen en om inkomsten te genereren. Maar, de regering zou er wat betreft de burger van de straat. goed aan doen om meer geld te zoeken bij diegenen die dat kunnen dragen in plaats van geld te halen bij die burger die amper in staat zal zijn om zijn of haar kinderen per 1 oktober na een goede gezonde maaltijd met de bus naar school te laten gaan.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: