Nickerianen willen autowerkplaats uit woongebied

Buurtbewoners van de H.N. van Dijkstraat in Nickerie protesteren al tien jaar tegen de aanwezigheid van de autowerkplaats van de ondernemer Nisarali Sifajed Khan. Deze werkplek is binnen een woongebied en zorgt voor ernstige overlast voor de buurtbewoners. In een brief vraagt buurtbewoner Ramon Poeran namens alle buurtbewoners om aandacht van de lokale autoriteiten. Tien jaar terug had het ministerie van Arbeid, Technologische Ontwikkeling en Milieu toen de ondernemer erop gewezen dat zijn bedrijfsactiviteiten het woongenot van de buurtbewoners achteruit brengt, echter zonder resultaat.

Poeran somt in de brief op dat de geluidsoverlast komt door het slijpen en boren van materiaal. Daarnaast wordt er op onregelmatige tijden gewerkt, vaak tot laat in de avond, met het gevolg dat de geluidsoverlast tot in de late avonden merkbaar is. De bedrijfsactiviteiten zorgen ook voor milieuverontreiniging. De aanwezigheid van een container met gas sluit de mogelijkheid tot brandgevaar en ontploffingen niet uit. “Er is ook sprake van overtreding van de Bouwwet en Hinderwet”, aldus Poeran namens de buurtbewoners in een brief. Hij vraagt aan de huidige districtscommissaris, Sharda Gobardhan, om zo gauw als mogelijk op te treden tegen de ondernemer.

 Seshma Bissesar

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: