Minister Pokie heeft nog geen overzicht van gronden Richelieu

Minister Diana Pokie van Grond- en Bosbeheer heeft meer ruimte nodig om een onderzoek in te stellen naar dubieuze uitgiftes van gronden op Richelieu in Commewijne. Onder de vorige regering zijn er op dubieuze wijze grote lappen grond uitgegeven aan loyalisten van de NDP. Over de uitgifte van deze gronden is er weinig informatie. De vorige regering heeft geprobeerd om een verbindingsweg te maken van Richelieu naar Mariënburg. Links en rechts van deze verbindingsweg, die nog niet af is, zijn grote lappen gronden uitgegeven. Niemand weet wie de eigenaren van deze gronden zijn. “Ik heb die informatie, maar ik heb het nog niet onderzocht, omdat mijn werkgroepen nog niet ingesteld zijn”, aldus de bewindsvrouw voor aanvang van de Raad van Ministersvergadering woensdag. Pokie zegt ook dat ze veel meer tijd nodig heeft om dit probleem goed te onderzoeken. “Zaken zijn 20 jaren blijven liggen, 50 jaren blijven liggen. In 2 maanden tijd kan ik die vraagstukken niet zo snel oplossen. Ik heb tijd nodig. We moeten zaken goed onderzoeken”, aldus de minister.

Seshma Bissesar

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: