Minister Achaibersing overhandigt president Santokhi nota ‘Beleid tot macro-economische herstel’

Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft vrijdag in het presidentieel paleis de nota ‘Beleid tot macro-economische herstel’ overhandigd aan president Chandrikapersad Santokhi. 

De nota beschrijft de eerste noodzakelijke maatregelen om uit de precaire sociaal-economische situatie te geraken met inachtneming van de gevolgen van de Covid-19 pandemie. De regering wordt geadviseerd een drietal maatregelen met prioriteit uit te voeren, te weten monetaire maatregelen waaronder aanpassing van de wisselkoers, fiscale maatregelen en de instelling van een Sociaal Vangnet.

Volgens de bewindsman geeft de nota de stand van zaken aan, maar vooral ook de maatregelen die op korte termijn ingezet zullen worden om zaken weer op spoor te krijgen. Het document is in detail uitgewerkt. Sommige maatregelen zijn reeds in uitvoering, terwijl andere nog besproken of draagvlak voor gezocht  zou moeten worden. 

Afgesproken is dat de Staatsraad, de Sociaal Economische Raad (SER) en de Vereniging van Economisten in Suriname (VES) zich ook over het document mogen uitspreken.

President Santokhi complimenteerde het ministerie voor het afronden van de nota. ‘De crisis is heel groot, er zal misschien hier en daar een klein beetje pijn gevoeld worden, maar de meeste maatregelen zullen van tijdelijke aard zijn waardoor ik de hoop heb dat we binnen negen maanden al uit de ernstige crisis zijn en dat we gaan naar een situatie van evenwicht in onze economie en op basis daarvan naar stabiliteit en de groeifase.’

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: