Mike Pompeo; US $ 5 miljoen om Venezolanen te steunen die naar Guyana zijn gevlucht

De Guyanese president Irfaan Ali hield vandaag besprekingen over de interne politieke en economische situatie in het naburige Venezuela met de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo, die momenteel op bezoek is in vier Zuid-Amerikaanse landen. Tijdens een gezamenlijke persconferentie op vrijdagochtend kondigde secretaris Pompeo aan dat ongeveer 5 miljoen dollar zal worden gegeven aan de Guyanese autoriteiten om Venezolanen hier te helpen die hun thuisland hebben moeten ontvluchten “om te ontsnappen aan de gruwelen en brutaliteit van het Maduro-regime.” Terwijl president Ali geen commentaar gaf op de details van deze discussie, zei secretaris Pompeo dat hij met de heer Ali sprak over de noodzaak van democratie in Venezuela en een einde aan het onwettige regime van Nicholas Maduro.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: