Fols-voorzitter: “SRD 5 voor een busrit is nog steeds duur”

Vanaf 21 september mogen de particuliere bussen weer rijden tegen een minimaal prijskaartje van SRD 5. De VHP-Abop regering heeft afgezien om met subsidie te continueren, waardoor het nog zwaarder drukt op het budget van hen die gebruikmaken van het busvervoer. Alhoewel het minimaal tarief uiteindelijk afgeweken is van SRD 8.25, het bedrag wat de bushouders hadden voorgesteld, vindt de Fols-voorzitter Marcelino Nerkust dat de SRD 5 nog steeds aan de dure kant is. Tegenover Dagblad Suriname geeft hij aan dat het zelden voorkomt dat uit een gezin slechts 1 persoon moet bussen. “Als je het bekijkt vanuit de reële situatie waar een moeder en vader met 2 tot 3 schoolgaanden dagelijks afhankelijk zijn van de bus, dan ben je al gauw SRD 1.000 kwijt in een maand aan busvervoerskosten.”

De brandstofcompensatie zorgde dus voor een aanzienlijke verlichting voor de passagiers. Of de verhoogde kosten voor busvervoer onder andere tot drop-outs zullen leiden, is voor Nerkust koffiedikkijken. “Voor zover ik weet, wil men gaan richting combinatie fysiek en onlineonderwijs. Je gaat dus moeten kijken hoeveel dagen je naar school mag en hoeveel dagen er online les wordt gegeven. Die combinatie kan kostenbesparend werken, maar het is nog koffiedikkijken.” Het is nog steeds onduidelijk in welke mate de scholen voldoen aan de Coronaprotocollen om op 1 oktober het nieuw schooljaar in te kunnen luiden.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: