De problemen van Suriname zijn talrijk

Welke zijn de ernstigste kwesties die Suriname plagen? Dat was het mikpunt van Dagblad Suriname. Antwoorden op deze vraag, gesteld aan meerdere toevallige personen, komen neer op: “Vrijwel alles ligt overhoop!”

45 jaar Srefidensi bracht degedinsi

“Zelfzuchtig gedrag is een groot probleem. De Republiek Suriname heeft gedurende 45 jaar Srefidensi een geleidelijke neerwaartse ontwikkeling meegemaakt. Het is een bedenkelijke evolutie. Politiek Suriname is door het ontbreken van goede bedoelingen, ondeskundigheid en kwaadaardigheid mislukt. Het betreft niet alleen over de geplunderde economie”, aldus een gedachtewisseling tussen burgers in het ressort Rainville.

Tuk op eigen voordeel

“De gevolgen van de paarse zonde kruipt door alle aders van het land. Het onderling verweven zijn van paarse-acties met alle geledingen van de maatschappij heeft de gemeenschap pijnlijk nadeel bezorgd. Land en volk is materieel, fysiek en geestelijk aangetast. De persoonlijke manier van leven van burgers en ingezeten staat het herstel van deze ongewenste situatie in de weg.”

Milieu

“De wijze waarop wij omgaan met het milieu zal ons op de duur catastrofaal worden. De internationale gemeenschap ziet klimaatsverandering als de grootste bedreiging van de wereld. Suriname is hiervan te weinig doordrongen. Om uit de put te geraken, zal de leefstijl zich meer aan het algemeen belang moeten aanpassen.”

Coronavirus

“De uitbraak en de verspreiding van het Coronavirus dwingen Suriname tot het nemen van maatregelen, die hoofdzakelijk te maken hebben met het coördineren van de aanpak van het virus en maatregelen op het gebied van de volksgezondheid en indamming van de verspreiding van het virus. Het is niet alleen een gezondheidsprobleem. Maatschappelijke, economische en andere kwesties spelen mee”, aldus een greep uit problemen waarmee Suriname geconfronteerd is.

HD

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: