AOV vanaf 1 november naar SRD 750

De regering is voornemens om de AOV van SRD 525 per 1 november te verhogen naar SRD 750. Kinderbijslag (AKB) gaat van SRD 50 naar SRD 75 per maand. De financiële bijstand word verhoogd van SRD 375 naar SRD 500 per maand. Dit zei minister Armand Achaibersing van Financiën & Planning zei  gisteren in De Nationale Assemblee (DNA).  De fiscale heffingskorting die vanwege Covid-19 gebracht werd naar SRD 750, zal worden gecontinueerd tot het moment dat de BTW word ingevoerd. “Omdat bij de invoering van BTW wij andere maatregelen gaan treffen om een verlichting te brengen. Daartoe behoort het aanpassen van de schijven”, aldus de minister. Er zal hiernaast ook ondersteuning komen in de vorm van geldelijke sfeer of voedselpakketten. In ieder geval zal dat volgens hem op een transparante wijze moeten gebeuren. Er komt een verschuiving van object naar subjectsubsidie voor onder andere elektriciteit, drinkwater, kookgas en openbaar transport voor zwakke huishoudens. AKB zal op jaarbasis SRD 28,8 miljoen meer kosten, terwijl AOV SRD 162 miljoen meer zal kosten. Bij financiële bijstand  zal dat op jaarbasis SRD 21,5 miljoen kosten.

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: