21 September wordt ‘Dag van Nationale Verbroedering en Eenheid’, maar geen nationale vrije dag

Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken heeft vandaag bekendgemaakt, dat 21 september wordt aangemerkt als Dag van Nationale Verbroedering en Eenheid. Vervolgens stelt de bewindsman in zijn officiële bekendmaking, dat deze dag niet is gelijkgesteld met de zondag.

Met andere woorden, het is dus geen nationale vrije dag. 

De VHP had op 11 september een verzoekschrift ingediend bij  president Chandrikapersad Santokhi, om 21 september, de geboortedag van de legendarische leider Jagernath Lachmon, in te stellen tot de ‘Dag van Nationale Verbroedering en Eenheid’. 

Met het instellen van de Dag van Nationale Verbroedering en Eenheid wil de VHP de verbroederingspolitiek en het nalatenschap van wijlen Mr. Jagernath Lachmon,verduurzamen.

Minister Somohardjo is dus snel akkoord gegaan met door de VHP gedane voorstel.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: