VS wilt gezamenlijke maritieme patrouilles met Guyana om drugs te bestrijden

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Michael Pompeo, zal een memorandum of understanding ondertekenen voor gezamenlijke maritieme patrouilles met Guyana om drugshandel te bestrijden. Ook de veiligheidsdreiging die Venezuela voor de regio vormt, zal op de agenda staan. Dit zegt een functionaris van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken die gisteren in Washington een briefing heeft gegeven over het bezoek dat ook Suriname, Brazilië en Colombia omvat. Er is wijdverbreide speculatie dat Pompeo’s bezoeken door Noord en Zuid-Amerika bedoeld zijn om de campagne van Washington om het regime van Nicolas Maduro in Caracas te verdrijven, te intensiveren.  Guyana is gewaarschuwd dat een dergelijke verstrengeling zijn zaak rond de grensgeschillen bij het Internationaal Gerechtshof (ICJ) in gevaar zou kunnen brengen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: