President Santokhi ontmoet Amerikaanse minister Pompeo

President Chandrikapersad Santokhi heeft donderdagmiddag de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Michael Pompeo ontvangen op het presidentieel paleis. Het is de eerste keer dat een minister van Buitenlandse Zaken van de VS Suriname aandoet.

De aanwezigheid van de Amerikaanse bewindsman maakt deel uit van een reeks van bezoeken die minister Pompeo aflegt aan Guyana, Brazilië, Colombia en Texas. 

Tijdens de bilaterale ontmoeting met president Santokhi is onder andere gesproken over de economische situatie in relatie tot de Covid-19 pandemie, de veiligheid in het land en ook heeft de Amerikaanse minister Suriname gefeliciteerd voor de wijze waarop is omgegaan met hets democratisch recht op 25 mei tijdens de verkiezingen, zo bericht de Communicatie Dienst Suriname.

Bij de ontmoeting waren ook aanwezig minister Krishnakoemarie Mathoera van Defensie en minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie. Vanuit de Amerikaanse ambassade zaten aan ambassadrice Karen Williams en Michael Kozak, waarnemend assistent-secretaris.

Het bliksembezoek, feitelijk een tussenstop op weg naar Guyana, van minister Pompeo aan Suriname staat in het teken van de versteviging van de bilaterale relatie tussen Suriname en de Verenigde Staten. 

Kort na de verkiezivoerdng van Santokhi als president zijn gesprekken ge met het Witte Huis. Minister Pompeo heeft laten weten de relatie tussen Suriname en de VS, die jarenlang stillag, nieuw lezen in te willen blazen. Met dit bezoek is daartoe een eerste aanzet gegeven.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: