Het nieuw normaal van Jehova’s Getuigen

Jehova’s Getuigen, die huis aan huis gingen om Gods woord te prediken, waren totdat het Coronavirus de kop opstak een vertrouwd beeld in Suriname. Vanwege het nieuw normaal hebben deze gelovigen hun werkwijze aangepast aan de veranderde omstandigheden. De boodschap wordt telefonisch overgebracht.

Liefde voor God en voor mensen

 “Ik heb uw telefoonnummer uit de telefoongids gehaald. In deze tijd wordt gebruik gemaakt van de technologie om onze roeping na te leven”, aldus Adam Moenne, verkondiger van het geloof. “Liefde voor God en voor mensen is mijn motivatie. Veel mensen hebben er echt behoefte aan om meer te weten te komen over God en zijn bedoeling met ons. Wij hebben een goede boodschap die betrouwbare hoop geeft voor de toekomst.”

Via de telefoon prediken is kostbaar

“Ik ben het met u eens dat via de telefoon prediken een kostbare zaak is. Maar het pionierswerk dat ik verzet, vraagt ook om een investering in tijd, geld en energie. Vervoers- en andere kosten lopen op. Het maakt daarom niet veel verschil of ik de mensen opbel of persoonlijk bezoek. Ik doe dit werk uit naastenliefde. Het gaat erom anderen te helpen door het goede nieuws te brengen. Dat maakt mij gelukkig en mijn geloof wordt sterker en krijg ik een hechtere band met God en de mens.”

HD

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: