Groenteverkopers hebben veel schade geleden door lockdown-maatregelen

De kleine ondernemers hopen dat de versoepelde lockdown een verandering met zich mee zal brengen voor wat de verkoop betreft. Tijdens een gesprek geeft groenteverkoper R. Laikoe aan dat de afgelopen weken de verkoop toch aan het schommelen was. “Je had dagen waar ik nauwelijks verkocht en dagen waarbij ik uitverkocht was. Maar dat is een standaardprobleem in deze business. Ik hoop nu dat ik in het weekend zoals normaal ook meer kan verkopen. Het is wel forcerend om je van de ene locatie naar de andere locatie te verplaatsen, maar het is uiteindelijk de moeite waard. Aan het eind doe je het om te overleven en de huishouding te draaien. Tijdens de totale lockdown de afgelopen vier weekeinden was ik uiteindelijk genoodzaakt ook mee te doen aan de verkoop, maar van huis uit. De meeste mensen in mijn omgeving kwamen toch groente kopen, omdat de meeste mensen in het weekends juist hun inkopen doen. Het heeft mij uit eindelijk een idee gegeven om ook een stand bij mij op te zetten in het weekend, terwijl ik ook langs de straat verkoop. Over het algemeen hebben wij groenteverkopers wel veel schade geleden door de totale lockdown en ook met de avond lockdown. Dat zijn juist de dagen en tijden waarop men kon rekenen op een vlotte verkoop. De meeste mensen die in de middaguren van het werk gaan, maken zo ook gebruik ervan. Als zij de gelegenheid eerder niet hadden om hun inkopen te doen, konden zij het dan alsnog doen”, aldus de groenteverkoper. 

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: