Aantal besmettingen in Nederland naar nieuw hoogtepunt

Het aantal nieuwe coronabesmettingen is donderdag verder opgelopen. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) meldt over het afgelopen etmaal 1753 geïnfecteerden, 211 meer dan een dag eerder en een nieuw hoogtepunt sinds de uitbraak van de epidemie begin dit jaar.

Amsterdam en Rotterdam zijn opnieuw de gemeenten met de meeste nieuwe gevallen, respectievelijk 247 en 161. Afgezet tegen het aantal inwoners is de gemeente Bodegraven-Reeuwijk koploper, met 6,0 nieuwe besmettingen per tienduizend inwoners, gevolgd door Lopik (3,4), Amstelveen (3,0) en Amsterdam (2,8).

Het RIVM meldt daarnaast veertien nieuwe ziekenhuisopnames en zes coronadoden.

In totaal zijn er tot nu toe 88.073 mensen in Nederland besmet geraakt met het coronavirus.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: