Vreemdelingen Dienst past dienstverlening vanwege Covid-19 aan

Dagelijks worden maximaal 100 personen afgehandeld, vrouwen wordt gevraagd zich representatief te kleden….

De afdeling Vreemdelingen Dienst van het Korps Politie Suriname meldt woensdag, dat de meeste repatrianten vanwege Covid-19 hun termijn van kort verblijf in Suriname hebben overschreden.

Het gaat om de volgende categorieën van vreemdelingen:

1. Vreemdelingen van Surinaamse origine en personen uit Caricom-lidlanden die Suriname vanaf 13 september 2019 zijn binnengekomen en aan wie het kort verblijf voor zes maanden is verleend.

2. Vreemdelingen die Suriname vanaf 13 december 2019 zijn binnengekomen en aan wie kort verblijf voor drie maanden is verleend. Het gaat hier om Colombianen, Venezolanen, Cubanen, Brazilianen, Indiërs, Chinezen, Vietnamezen, Maleisiërs, Filipijnen, et cetera, aldus de Vreemdelingen Dienst.

Gelet op de enorme drukte die is ontstaan op de genoemde afdeling, vooral door de onder 2. genoemde vreemdelingen, is de dienstverlening aangepast. Vanwege Covid-19 worden er uit veiligheidsoverwegingen dagelijks maximaal 100 personen afgehandeld.

Aan vrouwen wordt gevraagd zich representatief te kleden. Waarom dat wordt gevraagd, vermeldt het persbericht niet.

De Covid-19 maatregelen (neus-/mondkapje, 1.5 meter afstand houden, handen desinfecteren ) dienen in acht te worden genomen en de instructies ter plaatse stipt opvolgen. Men wordt niet geholpen als de regels niet in acht worden genomen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: