Momenteel de gerechten in onze Surinaamse keuken

Een dagelijkse vraag is momenteel: wat koken we vandaag? Door de huidige situatie heeft vrijwel alles wat de klok slaat te maken met de Covid maatregelen in acht nemen en thuis blijven. Zodoende is er ook meer tijd om aandacht te schenken aan onze voeding. Dit heeft een directe invloed op hoe wij ons voelen en hoe wij functioneren. Het geeft ons lichaam energie. De Surinaamse gerechten hebben allemaal ook hun bekendheid. Wij zullen middels deze rubriek steeds een kijkje nemen in wat er dagelijks wordt klaargemaakt in onze Surinaamse keuken.

Huize S. had zelf gemaakte bami soep

Huize R. had romige pasta/ salade mix;

De gerechten die wij dus voor deze dag tegenkwamen zijn: bami soep,  romige pasta/ salade mix.

Recept: Teloh

Ingredienten: 1 kilo cassave; olie; zout;

Bereiding: Schil de cassave en snij deze in stukken van bijvoorbeeld 7 x 4 x 4 cm. Probeer de stukken even groot te houden, zodat ze bij het uitkoken en bakken gelijktijdig gaar worden.  Breng voldoende water aan de kook, voeg het zout toe en kook de cassave gaar. Aangezien de cassave nog gebakken moet worden, is het beter om het niet te zacht te koken. Te zachte cassave kan uit elkaar vallen (hangt van de kwaliteit af) of bakt van de buitenkant niet zo krokant. Het beste is om het uit te koken, totdat de buitenkant nog net niet zacht wordt.

De cassave volledig laten afkoelen. Als je er toch voor kiest om het meteen te bakken, wees dan voorzichtig met spattende olie. De cassave heeft n.l. nog wat vocht vastgehouden van het uitkoken. Verhit voldoende olie in een wok of pan en houd het vuur op gemiddeld. Bak de cassave goudbruin en besprenkel deze met zout. Warm serveren met trie sambal, pindasaus of bakkeljauw.

 (Bron: suricepten.nl)

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: