Minister Emanuel doneert sportattributen aan Matawai-dorpen Pusugrunu en Nyun Jacob Kondre

Minister Gracia Emanuel van Regionale Ontwikkeling en Sport heeft afgelopen weekend tijdens haar  werkbezoek aan de dorpen Pusugrunu en Nyun Jacob Kondre, in het Matawai-gebied, sportattributen gedoneerd, zo bericht de Communicatie Dienst Suriname woensdag.

Districtscommissaris Walter Bonjaski nam de goederen in ontvangst. De schenking is bedoeld ter bevordering van sportactiviteiten in het gebied. De minister zegt dat zij graag ziet, dat de jongeren in dit gebied de kans krijgen hun talenten te ontwikkelen. 

De minister heeft Bonjaski gevraagd om in kaart te brengen wat er nog meer nodig is om sport in het gebied te bevorderen.

Met de schenking van de sportattributen wil de minister jongeren stimuleren om verschillende takken van sport te beoefenen. De bewindsvrouwe zegt, dat zij veel potentie in de jongeren ziet. Zelf is zij uit dit gebied afkomstig en weet dus welke fysieke vaardigheden de jongeren bezitten. Vooral als het gaat om zwemmen.

De lokale bewoners waren zeer ingenomen met de schenking van de minister. 

De minister laat verder weten het op prijs te stellen, dat het besluit door de regering is genomen om het directoraat Sport nu ook deel te laten uitmaken van het ministerie.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: